شاید برای شما هم پیش آمده باشد که مغازه، شرکت و کسب و کاری را با امید و شور فراوان راه انداخته باشید اما با تمام وقت، انرژی و هزینه ای که برای رشد آن صرف کرده اید، جز موفقیت های زودگذر دستاورد دیگری نداشته اید. برای مدتی همه چیز روبه راه است اما کم کم انگار پریان اقبال از شما رو برمی گردانند و فروش کم می شود و … ببینیم ماجرا چیست.

انتظارات ما

رشد خطی

کاسب کم تجربه معمولا انتظار چنین روند رشدی را در سر می پروراند. مثلا اگر در ماه دوم نسبت به ماه اول 50% رشد فروش را تجربه کند، بر این باور خواهد بود که این رشد لذت بخش قرار است ادامه یابد. این تصور شیرین چه اشکالاتی دارد؟

انفجار هزینه ها

مشکل اینجاست که تصور رشد پیوسته، یک تصور نادرست است که به یک رفتار خطرناک منجر می شود، یعنی افزایش هزینه ها! هزینه های غیر موثر بر سودآوری شروع به رشد می کنند. تصور می کنیم پس از آن تلاش و زحمت اولیه وقت آن رسیده که بخشی از سود را خرج خودمان کنیم. یک سفر، نیروی جدید، صندلی بهتر و …

هجوم واقعیت

اما روند رشد کسب و کارهای هرگز یک مسیر مستقیم نیست و بیشتر به یک مسیر کوهستانی مارپیچ شبیه است.

مسیر رشد واقعی

عدم تعادل

کم کردن هزینه ها آسان نیست. فروش کم می شود و هزینه ها سود و نقدینگی را می خورند.

یکی از اصلی ترین دلایل شکست کسب و کارهای نوپا، نداشتن ایده یا محصول خوب نیست! عدم دسترسی به نقدینگی کافی است. تا بازاریابی کنند. از مزیت خرید کلی مواد اولیه بهره مند شوند. نیروهای با کیفیت استخدام کنند و …

جمع بندی
  • کنترل هزینه های غیر مولد یکی از اولویت های فعال اقتصادی ایرانی است. چرا که دوران رونق در ایران کوتاه و کم ارتفاع و دوران رکود بلند و عمیق است.
  • صاحب کسب و کار باید اصول ” اقتصاد مدیریت ” بداند و آشنا با فضای اقتصاد کلان ایران باشد تا تصمیمات خود را با رفتار بازار تطبیق دهد.

کارگاه سرمایه گذاری در کسب و کار می تواند به شما کمک کند که در زمان مناسب، در بخش درستی از کسب و کار خود سرمایه گذاری کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *